Ege Üniversitesinin koordinatörlüğünde hazırlanan ve Türkiye, İspanya, Yunanistan, İtalya ve Fas’tan mesleki eğitim ve öğretim alanında faaliyet gösteren kuruluşların ortaklığında yürütülecek olan “Development of technical textiles’ skills for the Moroccan textile industry (TECHTEX)” başlıklı proje, Avrupa Birliği ERASMUS-EDU-2023-CB-VET çağrısı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.
Yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu Marmaralı’nın yaptığı projede Doç. Dr. Gözde Ertekin ve Doç. Dr. Mustafa Ertekin araştırmacı olarak görev alıyor.
Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Budak, “Yürütücülüğünü, tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitemiz bilim insanlarının üstlendiği uluslararası iş birlikli ve multidisipliner anlayışla hazırlanan projeler uluslararası kuruluşlar tarafından destek almaya devam ediyor. Ülkemizin milli teknoloji hamlesi vizyonu doğrultusunda, yenilikçi ve girişimci bir anlayışla çalışmalarını yürüten araştırmacılarımız üniversitemizin bilimsel gücünü uluslararası arenayla paylaşıyorlar. Çok önemli ve anlamlı bulduğum bu iş birliklerinin artmasını temenni ediyorum. Bu kapsamda hazırladıkları projeleri desteklenen ekibimizi tebrik ediyorum. Bilim insanlarımıza katkı sunmayı, imkânlarımızı araştırmacılarımızın kullanımı için seferber etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
Projenin detayları ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu Marmaralı ise “ERASMUS-EDU-2023-CB-VET çağrısı kapsamında desteklenen ‘Development of technical textiles’ skills for the Moroccan textile industry (TECHTEX)’ projemiz; Türkiye, İspanya, Yunanistan, İtalya ve Fas’tan Mesleki Eğitim ve Öğretim alanında faaliyet gösteren kuruluşlar arasında ortaklık projesidir. 3 yıl süreli projenin koordinatörü üniversitemizdir. TechTex projesi ile Fas’ta mesleki eğitim ve öğretim düzeyinde yürütülen tekstil mühendisliği ve teknik tekstil eğitimi müfredatının geliştirilmesi, yeni ve güncel müfredatların oluşturulması, daha yenilikçi öğrenme yöntemlerinin geliştirilmesi, 5 ülkeden 8 kurum arasında bilgi paylaşımı sağlanması, Fas’ta farklı hedef grupların; meslek yüksekokulu öğrencileri, tekstil şirketleri ve kümelerin desteklenmesi ve meslek yüksekokullarının daha rekabetçi olması hedeflenmektedir. Projenin ilk toplantısı Ege Üniversitesinde gerçekleştirilmiştir. Bundan sonraki her 6 ayda bir farklı bir kurumda toplantı yapılması planlanmıştır. Proje, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Ankara’da gerçekleştirilen ‘2024 Erasmus+ Merkezi Projeler Bilgi Günü’ toplantısında Eğitim Alanında Kapasite Geliştirme alanında örnek proje olarak tanıtılmıştır” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
25 Aralık 2024GÜNDEM
25 Aralık 2024GÜNDEM
25 Aralık 2024GÜNDEM
25 Aralık 2024GÜNDEM
25 Aralık 2024GÜNDEM
25 Aralık 2024GÜNDEM
25 Aralık 2024