Sağlık Personeli Aç Kaldı, Simitli Eylem Yaptı!
Sağlık Personelinden Simitli Yemek Eylem yaptı.
Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları öğle öğününde simit yiyerek, kalitesi, hijyen koşulları kötü olan hastane yemeklerini protesto etti.
Türk Sağlık Sen 1 No’lu Şubesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çıkan ve bölgedeki diğer hastanelere de dağıtımı yapılan hastane yemeklerini kalitesiz ve hijyen koşullarının kötü olması sebebiyle protesto etti. Öğle öğününde hastane yemeğini yemeyen hastane çalışanları simit ve meyve suyu ile karnını doyurdu.
Türk Sağlık Sen 1 No’lu Şube Başkanı Barış Koçak, hastane yemeği sorunlarının artık dayanılmaz bir hal aldığını belirterek, “Hastane idaresinin aldığı tedbirler ve tuttuğumuz tutanaklar malesef sonuç vermemiştir. Hastanenin kalbinde yer alan yemekhane, sağlık çalışanları olarak bizlerin temel ihtiyaçlarından biri olan sağlıklı ve güvenli beslenmeyi sağlamaktan uzak kalmaktadır. Servis edilen yemeklerin kalitesi, hijyen koşulları ve çeşitliliği, insan sağlığı ile bağdaşmamaktadır” dedi.
Kalitesiz Yemek Sağlık Çalışanlarının Motivasyonunu Olumsuz Etkiliyor
Koçak, şunları söyledi, “Hastanedeki yemek sorunu bir türlü çözülemedi. Problemlerimizi sıralamak gerekirse yemeklerin soğuk servis edilmesi, bulaşıkların tam temizlenmemesi ve dolayısıyla tekrar kullanımda yemek artıklarının olması, gıda güvenliği risklerinin yüksek olması, porsiyonların az, yetersiz ve dengesiz olması, yemekhanede tuz baharat çatal bıçak gibi temel ihtiyaçların eksikliği sürekli devam etmektedir. Bu sorunlar fiziksel sağlığımızı olumsuz etkilerken çalışanların performansını düşürmekte motivasyonumuzu olumsuz etkilemektedir. Bu durum, hastanedeki çalışma koşullarını da doğrudan etkileyerek, hasta güvenliği ve tedavi süreçlerini olumsuz yönde etkilemektedir”
Sağlık Personelinin Talepleri
Koçak, hastane yönetimi ve yemek firmasının atmasını istediği adımları şöyle sıraladı, “Yemeklerin sıcak ve hijyenik koşullarda servis edilmesi, bulaşıkların titizlikle temizlenmesi insan sağlığını olumsuz etkilemeyecek şekilde kullanıma sunulması, gıda güvenliği standartlarına uygun bir mutfak ve servis alanı oluşturulması, menülerin doyurucu bir şekilde dengeli ve çeşitli menüler hazırlanması, yemekhanede temel ihtiyaçların (tuz, biber, peçete vb.) eksiksiz bulunması, yemekhane hizmetlerinin düzenli olarak denetlenmesi ve şikâyetlerin dikkate alınması, çalışanların yemekhane hizmetleri ile ilgili karar alma süreçlerine dâhil edilmesi” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)