Sürdürülebilir ve çevresel etkileri gözeten finansman çözümleri ile ülkemizin net sıfır hedefine katkıda bulunmayı hedefleyen banka, bu kapsamda ilk finansmanını verdiğini duyurdu.
Türkiye’nin dijitale doğan ilk bankası Hayat Finans, katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak sunduğu Kâr-Zarar Ortaklığı finansman ürünleriyle, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji gibi çevre dostu projelere yatırım yaparak ülkemizin net sıfır olma hedefine katkı sağlamayı amaçlıyor. Birlikte kazan, birlikte paylaş prensibini merkezine alan banka, bu finansman imkanıyla sadece ekonomik getiri sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmaya yönelik olumlu çevresel ve sosyal etkiler yaratmayı da hedefliyor.
Hayat Finans Krediler ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Özer Baran konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin dijitale doğan ilk bankası olarak, masrafsız bankacılık denince akla ilk gelen banka olmayı ve Kâr-Zarar Ortaklığı finansmanı ile işletmelere katılım bankacılığının özüne uygun olarak destekler sunmayı hedefliyoruz. Böylece ‘birlikte kazanıp birlikte paylaşma’ prensibini çok daha geniş kitlelere yaymış olacağız. Bu kapsamda, enerji verimliliği sağlayan ve yenilenebilir enerji üreten firmalar başta olmak üzere, yeşil dönüşüm ve döngüsel ekonomi projeleri için finansman desteği sağlamayı önceliklendiriyoruz. Tamamen dijitale doğan bir banka olarak özümüzdeki sürdürülebilirliği tüm süreçlerimizde ve çözümlerimizde etkin olarak uygulayacak ülkemizin net sıfır olmak konusundaki hedeflerine katkıda bulunacağız.”
İlklerin bankasından ilklere yakışan finansman desteği
Çevresel ve sosyal sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak finansman çözümleri sunmaya önem veren Hayat Finans, Kâr-Zarar Ortaklığı yöntemiyle yenilikçi projelere destek veriyor. Bu kapsamda elektrikli araç, batarya ve şarj teknolojileri alanında bilgilendirici yayınlar yapan Dolubatarya ile ilk projesini gerçekleştirmiş oldu. Bu anlaşma ile start-up firmalara Kâr-Zarar Ortaklığı ile finansman sağlayan ilk banka olma özelliğini taşıyan Hayat Finans, Kâr-Zarar Ortaklığı finansmanını daha yaygın hale getirerek, katılım bankacılığı prensiplerine uygun finansman modellerini teşvik etmeyi amaçlıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
15 Kasım 2024GÜNDEM
15 Kasım 2024GÜNDEM
15 Kasım 2024GÜNDEM
15 Kasım 2024GÜNDEM
15 Kasım 2024GÜNDEM
15 Kasım 2024GÜNDEM
15 Kasım 2024